Magazín

Leklé ryby není nutné vyhazovat

Pokud nám ryba, například cestou ze sádek, lekne, není to žádná tragédie. Takovou rybu běžným způsobem vykucháme, omyjeme, necháme zchladit a případně ji zkonzumujeme. Je velký nesmysl ji vyhazovat, maso […]

Pokud nám ryba, například cestou ze sádek, lekne, není to žádná tragédie. Takovou rybu běžným způsobem vykucháme, omyjeme, necháme zchladit a případně ji zkonzumujeme. Je velký nesmysl ji vyhazovat, maso je stejně kvalitní jako u živé a zabité ryby.

Jako spotřebitelé bychom měli vědět i jednu věc. Pokud hodíme živou rybu v létě, kdy do té doby přijímala v přírodě stravu a má tedy plná střeva, do studené vody do vany, zastaví se tím trávicí procesy a potrava ve střevech začne zahnívat. Ryba je sice živá, ale maso zapáchá, i když je poživatelné. Proto se snažíme v létě živou rybu co nejdříve zabít a vykuchat. Spoléhat na kvalitu masa z živé ryby ve vaně je velmi pošetilé.

Nebezpečí ale hrozí, pokud se s ulovenou nebo nakoupenou rybou, zejména pak nevykuchanou, vláčíme celý den v ruksaku a do lednice jí dáme až druhý den nebo po dlouhé době. V tomto případě hrozí i otrava.

Více : nase-voda.cz



Přečteno: 245x
1 Hvězdička2 Hvězdičky3 Hvězdičky4 Hvězdičky5 Hvězdiček (1 hlasů, průměr: 5,00 z 5)
Loading...

Vaše komentáře